Projecten

26 december 2020

De oorsprong

Het onstaan van Duyols Gins kwam eigenlijk heel toevallig. In december 2020 zaten we al enkele maanden in een lock down en wouden we iets speciaals doen. We kwamen op het idee om zelf gin te maken. We bestelden onze eerste botanicals en begonnen met experimenteren. We begonnen met enkele staaltjes, maar dat werden al snel grote flessen.

Na een tijdje vonden we enkele geslaagde recepten en lieten deze ook proeven aan enkele vrienden. We kregen veel goede comentaren, enkele suggesties, maar waar iedereen heel enthousiast over was, waren onze intense smaken. "Bij jullie gin is het niet de tonic die de gin-tonic smaak geeft, maar wel de gin zelf" is een zinnetje dat we vaak hoorden. Dat is ook exact de reden waarom we toch onze gins willen uitbrengen, ook al bestaan er al 1000 anderen.

Onze gins zijn heel intens van smaak en hebben de authentieke gele kleuren die de jeneverbes achterlaat. Hierdoor zijn onze gins zo verschillend van de andere en vinden we dat onze Duyols Gins hiertussen zeker hun plaatsje verdienen.